WOW0821240209BLCLJLLLML

Signalen waarmee jouw hond laat zien dat hij/zij echt van je houdt!

Honden kunnen hun gevoelens voor jou niet met woorden uiten, dus soms kan het moeilijk zijn om zeker te weten dat je hond (nog) van je houdt. Daarom laten wij je in dit artikel enkele signalen zien die honden gebruiken om hun liefde te tonen. 

🐾Starende hond

Waarschijnlijk heb je al wel vaker gemerkt dat je hond soms heel lang naar je kan staren. Het lijkt wel alsof er dan geen gevoel meer in de hond omgaat, alle focus is op de blik naar jou. Dit is een teken van liefde en vertrouwen. Bij het staren wordt bij de hond een bepaald soort gelukshormoon aangemaakt, namelijk ‘oxytocine’. Dat is hetzelfde stofje dat een moeder aanmaakt als zij naar haar kinderen kijkt. Dus laat je hond lekker staren en besef dat het een heel goed teken is.

🐾Lekker bij je liggen   

Je zit op de bank of in een zitstoel in de woonkamer. Opeens komt je hond naar je toe en komt hij of zij bij jou liggen. Wat betekent dit? Dat je hond echt van je houdt! Hij zoekt toevlucht en genegenheid en weet dat alleen jij hem dit kan bieden. Laat je hond op zo’n moment ook lekker bij je liggen en wrijf hem lekker achter zijn of haar oren.

🐾Likken 

Misschien vind je het niet zo leuk, maar dit is de manier waarop je hond zijn genegenheid kan uiten. Elke keer dat je hond  je likt, vooral in je gezicht, laat hij zien dat hij jou ziet als een deel van zijn familie, dat hij van je houdt en dat je erg belangrijk voor hem bent.

🐾Opzoeken na het eten 

Jij weet als het goed is ook wel dat eten voor een hond heel belangrijk is. Je hond houdt waarschijnlijk ook heel erg van eten. Als je hond net na het eten van zijn maaltijd naar jou komt om bijvoorbeeld te liggen dan laat je hond zien dat ná zijn eten jij het belangrijkst bent voor hem/haar. Dus als je hond jou na het eten komt opzoeken, zie het als een compliment en geef je hond ook een beetje liefde terug!


0 reacties


Laat een reactie achter


Toegevoegd aan Winkelmand!